ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Θέση Εργασίας:

Τεχνική εταιρία ζητά Πολιτικό Μηχανικό ή Μηχανικό Δομικών έργων για απασχόληση στο τμήμα δημοπρασιών. Προτιμητέα υφιστάμενη εμπειρία στην σύνταξη και υποβολή προσφορών δημοσίων έργων.

Νέο Σημαντικό έργο για την ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε. "

 

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την έναρξη των έργων κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Γραμματικό, Καλέτζι, Άνω Σούλι και Άγιο Παντελεήμονα του  Δήμου Μαραθώνα, από την γενική διευθύντρια μεγάλων έργων της ΕΥΔΑΠ Γ. Στεφανάκου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας «ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ», Π. Τσάμπρα, παρουσία του προέδρου Γ. Στεργίου, του διευθύνοντος συμβούλου Χ. Σαχίνη και του δημάρχου Μαραθώνα Στ. Τσίρκα.

Το έργο αποτελεί τμήμα του μεγάλου έργου αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής μέσα από τη κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου αποχέτευσης, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές για τη προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτων.

 

 

 

" Εγκαίνια νέας εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης Λυμάτων "

 

Την Παρασκευή 28/7/23 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης Λυμάτων, στον Αγίας Πελαγίας , στον Δήμο Μαλεβιζίου Κρήτης. Ανάδοχος του σημαντικού αυτού έργου ήταν η Κοινοπραξία : ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε.- ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.

Άλλο ένα σημαντικό έργο παραδόθηκε με επιτυχία  από την ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε.

 

 

" Υπογραφή Σύμβασης για την Αποκατάσταση και Επανάχρηση του Κανναβουργείου "

 

Υπογράφηκε, μεταξύ του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση του διατηρητέου βιομηχανικού συγκροτήματος του Κανναβουργείου και επανάχρησή του ως εστίας πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας», με αρχικό προϋπολογισμό 2.336.228€.

 

Το έργο αφορά παρεμβάσεις αποκατάστασης που θα πραγματοποιηθούν στο κυρίως κτήριο του χώρου παραγωγής, το διώροφο κτήριο συσκευασίας και αποθήκευσης, το μεταξύ τους υπόσκαφο τμήμα, το ασανσέρ και τον περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε το βιομηχανικό συγκρότημα να επαναχρησιμοποιηθεί ως επισκέψιμος χώρος και συνεδριακό κέντρο. Θα πρόκειται ουσιαστικά για έναν πολυχώρο, στον οποίο οι επισκέπτες θα γνωρίζουν την βιομηχανική ιστορία της Έδεσσας και φυσικά τους σταθμούς της ιστορίας του Κανναβουργείου και τον τρόπο παραγωγής με υδροκίνηση.

 

 

Έδεσσα: Η ΕΛΤΕΡΓΑ αναλαμβάνει τα έργα αναβάθμισης στο ιστορικό κανναβουργείο.

 

Με έκπτωση 36,36% έναντι του προϋπολογισμού των 3,5 εκατ. ευρώ.

 

Στην ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ κατακυρώθηκε το έργο «Λειτουργική αναβάθμιση του διατηρητέου βιομηχανικού συγκροτήματος του Κανναβουργείου και επανάχρησή του ως εστία πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας.

 

Η εταιρεία είχε αναδειχθεί προσωρινή μειοδότρια και η οικονομική επιτροπή του δήμου έκανε δεκτά ταδικαιολογητικά για την τεκμηρίωση της έκπτωσης. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δέκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι μελέτες και οι αδειοδοτήσεις είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάρτιο. Το σύνολο των μελετών έπρεπε να εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογκό Συμβούλιο.

 

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο κυρίως κτίριο του χώρου παραγωγής, το διώροφο κτήριο συσκευασίας και αποθήκευσης, το μεταξύ τους υπόσκαφο τμήμα, το ασανσέρ και τον περιβάλλοντα χώρο. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πολυχώρο, στον οποίο θα υπάρχει συνεδριακό κέντρο, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως επισκέψιμος χώρος, στον οποίο οι επισκέπτες θα γνωρίζουν την βιομηχανική ιστορία της Έδεσσας, τους σταθμούς της ιστορίας του Κανναβουργείου και τον τρόπο παραγωγής με υδροκίνηση.

 

 

Παραχωρήθηκε από την ΕΤΑΔ στην ΕΛΤΕΡΓΑ το Ξενία Έδεσσας

 

Υπεγράφη στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΤΑΔ Α.Ε. η σύμβαση παραχώρησης μετ’ ανταλλάγματος του Ξενία Έδεσσας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανο Δ. Βλαστό και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της πλειοδότριας εταιρείας ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε, κ. Παρασκευά Τσάμπρα.

 

Με τον τρόπο αυτό η ΕΤΑΔ αξιοποιεί ένα εμβληματικό ακίνητο έπειτα από πολλά χρόνια φθοράς και απαξίωσης, προχωρώντας μέσω ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction) στη μακροχρόνια εκμίσθωση του για τριάντα (30) έτη με δυνατότητα παράτασης για είκοσι (20) επιπλέον έτη, με την προσφορά αυξημένη κατά 55% από την τιμή εκκίνησης,

 

Σκοπός της μίσθωσης είναι η επαναλειτουργία του ως σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, η επενδυτική πρόταση, ύψους άνω των 3.500.000€, περιλαμβάνει την ανακατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας τουλάχιστον 4*, δυναμικότητας 40 δωματίων, με εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

 

 

 

Παλλήνη: Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ.

Υπογράφηκε η σύμβαση – Θα κατασκευαστούν πάνω από 172 χλμ αγωγών και θα δημιουργηθούν πολυάριθμες θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης, το οποίο εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο που ήδη έχει ανακοινώσει η ΕΥΔΑΠ, αξίας άνω των 700 εκ. ευρώ, για τη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων και Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ανατολική Αττική.

 

Όλα τα παραπάνω επισφραγίστηκαν την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου από τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιο Τόσιο, και τους εκπρόσωπους της αναδόχου κοινοπραξίας «Χ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – ΕΛΤΕΡΓΑ ΑΕ», Δημήτριο Κωνσταντινίδη και Παρασκευά Τσάμπρα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλλήνης, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Παλλήνης, Αθανάσιο Ζούτσο.

 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και θα βάλει οριστικό τέλος στην, επί δεκαετίες, υποβάθμιση της υγείας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, όχι μόνο των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης, αλλά όλων των Μεσογείων και των κοντινών ακτών της Ανατολικής Αττικής.

 

 

 

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

 

Ολοκλήρωση Α΄ φάσης κατασκευής νέου γηπέδου.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της κατασκευής του καινούριου γηπέδου της Έδεσσας, που περιλάμβανε εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα συγκράτησης πρανών και κατασκευής γέφυρας πρόσβασης, καθώς και ασφαλτικά στην πρόσβαση και τον αθλητικό χώρο του στίβου.

 

Το έργο θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση χλοοτάπητα για το ποδόσφαιρο και ταρτάν για τον στίβο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή των κερκίδων, των βοηθητικών χώρων και του χώρου στάθμευσης.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:
«Υλοποιούμε ένα όνειρο δεκαετιών για την Έδεσσα. Το καινούριο γήπεδο της Έδεσσας, θα είναι αντάξιο της αθλητικής ιστορίας της πόλης και θα αποτελέσει τον πυρήνα του Αθλητικού Κέντρου που θα είναι πρότυπο και εντυπωσιακό.
Παράλληλα, θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε πλήρως τον χώρο του σημερινού γηπέδου και αφενός να ενοποιήσουμε το εμπορικό με το ιστορικό - τουριστικό κέντρο της πόλης και αφετέρου να δημιουργήσουμε υποδομές για την πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης».

 

 

Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων

Οικισμός Αγίας Πελαγίας, Δήμου Μαλεβυζίου, Ηράκλειο Κρήτης

Πελάτης: Κ/Ξ ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε. - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΩΝ Α.Ε.

Αντικείμενο έργου:

  • Εγκαταστάσεις κύριου και βοηθητικού εξοπλισμού
  • Εγκατάσταση μεμβρανών MBR
  • Εγκατάσταση διάχυτων
  • Εγκατάσταση βιόφιλτρου
  • Πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση ισχυρών και ασθενών ρευμάτων
  • Πλήρη εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού SCADA
  • Μεταλλικές Κατασκευές
  • Προκατασκευή - Κατασκευή και εγκατάσταση ανοξείδωτων,
    HDPE και PVC αγωγών διακίνησης υγρών και αέρα

.

.

.

.